dijous, 19 de maig del 2016

Nou visor de mapes dels hàbitats de Catalunya


Ja ha entrat en funcionament el nou visor de mapes de la cartografia dels hàbitats de Catalunya a escala 1:50.000 (versió 2), actualitzada el 2012 sobre les ortoimatges de l'ICGC de l'any 2008. Aquesta cartografia forma part d'un projecte realitzat pel Grup de Recerca de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació (GEOVEG) de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Ha estat impulsat pel Servei de Planificació de l'Entorn Natural de la Generalitat de Catalunya,
Al visor es poden consulta, en capes independents, el mapa dels hàbitats CORINE i el mapa dels hàbitats d'interès comunitari (HIC). En ambdós casos, cada polígon pot contenir més d'un hàbitat, i llavors s'indica el recobriment (en percentatge) i l'àrea (Ha) de cadascun.



La descripció detallada dels hàbitats es pot obtenir clicant sobre el codi de la finestra de consulta dels atributs, o bé a través dels enllaços del peu de pàgina. Els mapes es poden visualitzar fins a una escala màxima d'1:13.000, força més detallada que l'escala de la cartografia (1:50.000).

El visor incorpora unes eines bàsiques de cerca per topònim, mesura de distàncies i àrees, selecció de la cartografia de base, etcètera. Per a una informació més detallada d'aquestes funcionalitats remetem l'usuari a la consulta de la pàgina d'ajuda.
Podeu connectar directament amb el nou visor clicant aquí.
És una eina molt interessant per a tenir una informació força afinada de la vegetació general que trobarem en les nostres sortides de treball de camp.

[Text: GEOVEG i Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari