diumenge, 3 de desembre del 2017

El Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya integra les dades del Projecte FitoCAT que duu a terme l'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya


El Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya està integrant a la seva base de dades els resultats del treball que duu a terme l'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya, a través del Projecte FitoCAT i que publiquem a través de la revista Miconia.
El Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya, neix de la col·laboració entre el Departament de Biologia Vegetal de la Universitat de Barcelona i la Direcció General del Patrimoni Natural del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.
La recopilació de citacions florístiques i d’inventaris de vegetació es va iniciar a les acaballes de 1993 i ha continuat ininterrompudament fins avui.
La Base de dades de la Flora i la Vegetació de Catalunya té per objectius dins el marc territorial de Catalunya:
— La recopilació (informatitzada) de tota la bibliografia especialitzada referent a la Flora vascular (pteridòfits, gimnospermes i angiospermes) i a la Vegetació (inventaris de vegetació).
— El recull de totes les citacions florístiques (amb llur informació topogràfica, taxonòmica i ecològica) aparegudes a la bibliografia.
— La recopilació d’inventaris de vegetació (amb llur informació topogràfica, estructural i ecològica) apareguts a la bibliografia.

Captura de pantalla amb la interfície del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya,
amb les dades recollides per l'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya

A la imatge superior podeu veure dos registres d'Acer x martinii, integrat a la base de dades procedent de les dades del Projecte FitoCAT que porta a terme l'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya i d'una publicació de Miconia.

[Text: BDBC i Josep Nuet]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari