divendres, 5 de juny del 2020

Desena Trobada dels Dijous de l’Equip de Recerca Botànica per videoconferència


L’Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya continua amb les seves reunions setmanals de cada dijous per videoconferència.

En aquesta ocasió ens hem pogut reunir un total de 13 participants de diferents localitats: Barcelona, Valldoreix, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Breda i Vilafranca del Penedès.

La sessió d’ahir va estar dedicada en exclusivitat a preparar un estudi botànic que volem desenvolupar a Salallacera, un paratge del municipi de Sant Llorenç Savall, en la comarca del Vallès Occidental.



Imatge aèria del paratge de Salallacera,
a Sant Llorenç Savall
[font: Institut Geogràfic i Cartogràfic de Catalunya]

Durant la videoconferència es van discutir les línies generals de l’estudi que s’han de fer en la part prèvia al treball de camp. De cara a la sessió de la setmana vinent, aquestes línies d’estudi s’han d’ordenar i analitzar per tenir un protocol de treball clar, que ens permeti fer la feina de camp amb la màxima productivitat.

També es va aprofitar la sessió per comunicar als participants que el 18 de juny, a les 18 hores, hi ha previst un webinar al CEC amb el títol Per què la flora de la Vall d’Aran és tan rica?, a càrrec de Josep Nuet Badia, i que els interessats s’han d’inscriure en el web de l’entitat.

Finalment, es va donar l’enhorabona a l’Anna Bonnín, per la publicació del seu primer article botànic a la revista Miconia. Es tracta d’una nota florística sobre noves localitats de Fritillaria pyrenaica ssp. boissieri i de Tulipa sylvestris ssp. australis, dues liliàcies no gaire abundants a Catalunya. L'article el podeu consultar clicant aquí.

[Text: Valentí González; fotos: IGCC]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari