Cloenda del curs La diversitat botànica a Catalunya
La setmana passada vam finalitzar el curs La diversitat botànica a Catalunya organitzat per l’Equip de Recerca Botànica i l’Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya.
La tercera i última part del curs va tractar sobre la diversitat botànica a l’alta muntanya i es va estudiar la flora i la vegetació de Prat de Cadí (Cerdanya). En aquest tercer bloc del curs hi van estar inscrits 15 cursetistes.
El dijous 14 de juny es va fer una sessió teòrica, a l’aula del CEC del carrer Sant Pere Més Alt, en la que es van tractar les particularitats que caracteritzen l’alta muntanya i que determinen la diversitat botànica i es va fer un repàs dels aspectes generals sobre la vegetació de la serra de Cadí.
El dissabte 16 de juny es va fer la sortida de treball de camp a Prat de Cadí que complementava la sessió teòrica del dijous.
Ens vam reunir tots al poble d'Estana, a uns 1500 metres d’altitud, i des d’allà vam fer el recorregut típic de pujada fins a Prat de Cadí, uns dels llocs més emblemàtics de l’excursionisme català, situat a 1802 metres d’altitud, en ple estatge subalpí i al nord de la serra de Cadí. L'indret forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.
Impressionant imatge de Prat de Cadí amb els boscos de pi negre, tarteres i cingleres que l'acompanyen [Foto: Valentí González] |
Allà hi vam observar els aspectes botànics més interessants relacionats amb el prat i el bosc de pi negre que l’envolta.
Des del prat es veien perfectament, al fons, les muntanyes del Pirineu que envolten la Cerdanya [Foto: Valentí González] |
Al prat, entre els pixallits (Taraxacum officinale), destacaven les flors en forma de campana de Fritillaria pyrenaica [Foto: Àngels Morell] |
Al prat, observant la flora que vivia a les roques [Foto: Àngels Morell] |
La pujada fins a la tartera del Cadí es fa una mica dificultosa per la inestabilitat del terreny [Foto: Valentí González] |
Una vegada arribats a la tartera, el grup observa la flora que es feia entre les pedres [Foto: Valentí González] |
Des de la tartera havien bones vistes per poder observar la distribució dels boscos al vessant de les muntanyes [Foto: Francesc Herrera] |
El temps va ser molt bo, amb temperatura agradable i cel serè que es va anar ennuvolant a mesura que avançava el dia. Sense precipitacions.
La moixera de Suècia (Sorbus aria ssp. mougeotii) la vam observar durant la baixada cap a Estana [Foto: Àngels Morell] |
Amb aquesta sortida es dóna per finalitzat el curs La diversitat botànica a Catalunya, el qual ha tingut un total de 16 inscrits que han col·laborat en el bon ambient que l’ha caracteritzat. A tots ells: moltes gràcies!!!
Aquest curs és el dissetè que l’Equip de Recerca Botànica fa en col·laboració amb l’Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya.
[Text: © Valentí González; fotos: © Xavier Belmonte, Valentí González, Francesc Herrera i Àngels Morell]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Escriu un comentari