divendres, 26 d’abril del 2019

L'Institut Lluís Vives de Sants tributarà un homenatge a Francesc Masclans


El proper dijous dia 2 de maig del 2019, l'Institut Lluís Vives de Sants, tributarà un homenatge a la memòria de Francesc Masclans, que durant molts anys va ser mestre en aquell centre.
L'homenatge es fa en el marc de l'Any Masclans, en motiu del 60è aniversari de la publicació de la Guia per a conèixer els arbres, de l'any 1958, una guia molt didàctica i útil a totes les persones interessades en la botànica, que Francesc Masclans va escriure a petició del Centre Excursionista de Catalunya.



En aquest homenatge ha estat invitat a fer un parlament sobre la faceta botànica de Francesc Masclans, el nostre company Josep Nuet Badia, membre de l'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina, del CEC i deixeble de Francesc Masclans, que ja va participar en l'homenatge que li tributà el Centre Excursionista de Catalunya, l'any 1993 i en el que li feu l'Ajuntament de Barcelona, a la seu del Districte de Sants-Montjuïc, l'any 1995, amb motiu del seu norantè aniversari.

Un altre acte molt important serà, el dilluns 6 de maig del  2019, la conferència de Joan Vallès, catedràtic de botànica a la Universitat de Barcelona i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, sobre Francesc Masclans i Girvés, llum de la botànica en català en una època de foscor.


Des d'aquest blog felicitem l'Institut Lluís Vives i també el nostre company Jordi Pérez, professor d'aquest l'institut, per aquesta iniciativa tant bonica que permet mantenir el llegat de Francesc Masclans, centrat en l'educació, la botànica i Catalunya.

[Text: Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari