dimecres, 1 d’abril del 2020

La primavera virtual de l’Equip de Recerca Botànica (4)


En aquesta ocasió comentarem dues plantes de la família de les escrofulariàcies, ben espectaculars i que ja han començat a florir.
La primera de elles són els conillets (Antirrhinum majus ssp. majus). Aquesta planta es fa a les parets de les roques, aprofitant les esquerdes on s’ha acumulat una mica de terra i humitat. Hi ha altres subespècies que difereixen pel color de la flor, més groguenc, i que es fan a més altitud.
La fotografia es va fer al vessant sud de la muntanya de Sant Ramon (el Baix Llobregat), que pertany al municipi de Viladecans, el 24 de gener del 2020. Es tracten d’exemplars de floració molt prematura.

Antirrhinum majus ssp. majus
La segona correspon als gossets (Antirrhinum orontium). Aquesta planta es fa als erms i a les brolles silicícoles.
En aquests cas la fotografia també es va fer a la muntanya de Sant Ramon (el Baix Llobregat) però al vessant est, que pertany al municipi de Sant Boi de Llobregat, el 23 de febrer de 2020. 
Antirrhinum orontium
Si voleu veure més imatges del paisatge i de la flora del paratge natural del Montbaig-Montpedrós (el Baix Llobregat) podeu consultar el compte d’instagram @elrabaixi que està dedicat exclusivament a aquest tema.

[Text i fotografies: Valentí González]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari