divendres, 24 d’abril del 2020

Quarta Trobada dels Dijous de l’Equip de Recerca Botànica per videoconferència


L’Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya continua mantenint les trobades dels dijous malgrat la situació de confinament a causa de la pandèmia COVID19.
 

Les modernes aplicacions de vídeo trucades ens han permès fer la reunió amb un total de 16 persones de diferents localitats: Barcelona, Valldoreix, Viladecans, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Breda i Vilafranca del Penedès. Aquesta vegada també va assistir el company de l’ERB que encara continua confinat al càmping de Puerto Williams (Xile), la ciutat més austral del món, a la riba del Canal Beagle.


Pius Font i Quer 
[Fotografia de l'arxiu d'Alícia Font i Civit]

Ahir, diada de Sant Jordi, vam tenir com a tema per debatre la figura de Pius Font i Quer. El Doctor Font és un dels botànics catalans més importants de la història. Va impulsar la botànica catalana a un nivell de primera línia internacional, va construir els fonaments dels coneixements botànics que tenim a l'actualitat, va regularitzar la nomenclatura botànica tant del català com del castellà, etc. Va ser un científic reconegut internacionalment que, també, va tenir una estreta relació amb el Centre Excursionista de Catalunya. 


Els assistents a la sessió durant el debat
[Foto: Valentí González]

Els assistents a la sessió havien preparat el tema llegint articles i consultant informació per internet referida a la figura del doctor Font. Amb la qual cosa, entre tots vam fer un debat, molt enriquidor, que ens va permetre conèixer amb més detall la personalitat, el treball i les vicissituds de la vida de Pius Font i Quer. 

 










Un document que demostra la relació del Doctor Font amb Ramon Pujol i Alsina, un dels precursors de la botànica al Centre Excursionista de Catalunya i inspirador del Grup d'estudis botànics i, posteriorment, de l'Equip de Recerca Botànica. En una de les pàgines d'un exemplar de Plantas medicinales hi trobem, a dalt, una dedicatòria del doctor Font a Ramon Pujol i, a baix, un comentari d'aquest últim lamentant-se del traspàs del seu amic [Fotografia: cortesia d'Andrés Valverde]




Si voleu saber més coses del doctor Font i Quer podeu consultar aquí dos treballs biogràfics escrits per un dels seus deixebles, el doctor Oriol de Bolòs, un altre il·lustre botànic i soci del Centre Excursionista de Catalunya. 

[Text: Valentí González]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari