divendres, 3 d’abril del 2020

La primavera virtual de l’Equip de Recerca Botànica (5)


Aquesta primavera, malauradament, se’ns farà curta pel confinament que necessàriament estem obligats a complir. En molts llocs, la floració de les plantes comença a ser molt important i no podrem gaudir de moltes d’elles en el seu màxim esplendor.

Ara, al marge dels camps i dels camins de la terra baixa, comencen a estar en plena floració les dues plantes que us mostrem avui.


La primera és el veçot articulat (Lathyrus clymenum), una papilionàcia que té la corol·la bicolor, amb les ales blavenques i l’estendart rosat.



Lathyrus clymenum

La segona és la borratja o borraina (Borago officinalis), una boraginàcia de flors espectaculars de color blau. Antigament, les seves fulles es menjaven com a verdura.
Borago officinalis

Les imatges estan preses als marges dels camps de conreu que hi ha entre els municipis de Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló, el 2 de febrer de 2020.

Si voleu veure més imatges del paisatge i de la flora del paratge natural del Montbaig-Montpedrós (el Baix Llobregat) podeu consultar el compte d’instagram @elrabaixi que està dedicat exclusivament a aquest tema.


[Text i fotos: Valentí González]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari