diumenge, 22 de setembre del 2024

Investigadors de l’Equip de Recerca Botànica (ERB-CEC) i l'Institut Botànic de Barcelona presenten una comunicació a la III Jornada de Botànica de Cerdanya


Com altres anys convidats pel Grup de Recerca de Cerdanya tres investigadors de l'Equip de Recerca Botànica (ERB-CEC) del Centre Excursionista de Catalunya i de l'Institut Botànic de Barcelona hem participat en la III Jornada de Botànica de Cerdanya, que s'ha celebrat el dissabte 21 de setembre del 2024.
La Jornada va ser coorganitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya, el Museu Municipal de Llívia i l’Ajuntament de Llívia, que ja fa molt temps que col·laboren en accions orientades al coneixement de la botànica i de la natura.
L'acte es dugué a terme en el saló de plens de l'Ajuntament de Llívia amb bona assistència de persones interessades, com queda reflectit en la premsa comarcal.

La sala de plens de l'ajuntament de Llívia
durant la presentació de
la III Jornada de Botànica de Cerdanya
[foto: Francesc Esteban].

L'acte estigué presidit pel Director del Museu Municipal de Llívia, Gerard Conill, que obrí l'acte i donà la benvinguda als participants. Seguidament, el President del Grup de Recerca de Cerdanya, Enric Quílez —que va ser el moderador de la Jornada—, saludà els participants i explicà com es faria la sessió.
En la III Jornada de Botànica de Cerdanya hi presentaren les següents comunicacions:
  • Observacions sobre la dinàmica de les boixedes a Ordèn (Cerdanya) — Josep Nuet (ERB-CEC), Àngel M. Romo (ERB-CEC; IBB) & Valentí González (ERB-CEC).
  • De la plana a l’alta muntanya: sis itineraris botànics per la Cerdanya — Ignasi Soriano (UB).
  • Les plantes remeieres a la vall de l’Ingla — Josep Maria Panareda (IEC), Joan Muntané (RAFC).
  • Les plantes bàsiques per a un coneixement inicial de la flora de la Cerdanya — Josep Maria Panareda (IEC), Joan Muntané (RAFC). 
  • La llana com a vector de palinomorfs i no palinomorfs — Pere-Miquel Parés (ICHN; UL).

Els nostres companys Àngel M. Romo i Josep Nuet
a l'inici de la comunicació que van presentar
[Foto: Francesc Esteban]

Els treballs que es van presentar seran publicats pròximament en la revista científica KER, que edita el Grup de Recerca de Cerdanya.

Al final hi hagué un col·loqui interessant en el qual s'expressaren diferents opinions i els autors de les comunicacions respongueren les preguntes dels assistents i del moderador.
Un cop acabada la III Jornada de Botànica de Cerdanya, ens invitaren a visitar breument el Museu i el seu director, Gerard Conill va tenir la gentilesa d'acompanyar-nos, explicar-nos i mostrar-nos diferents aspectes, sobretot sobre la farmàcia barroca Esteva, que conserva el Museu. 

Els nostres companys Àngel M. Romo i Josep Nuet
durant la comunicació que van presentar
[Foto: Francesc Esteban]

Podeu veure la presentació Observacions sobre la dinàmica de les boixedes a Ordèn (Cerdanya) aquí i aviat podreu seguir la III Jornada de Botànica de Cerdanya completa a través del canal de YouTube del Museu de Llívia.

Text: Josep Nuet Badia; fotos: Francesc Esteban.