AGENDA

Calendari d’activitats de l’Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina (ERB-CEC)


Calendari d’activitats per al curs 2023-2024


Les sortides mensuals de treball de camp de l’Equip de Recerca Botànica, del Centre Excursionista de Catalunya, estaran dedicades en la recerca de plantes dels indrets de Catalunya que han estat menys explorats o bé que cal actualitzar-ne les dades.

Amb aquest treball col·lectiu, que anomenem Projecte FitoCAT, col·laborem amb el Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya, aportant citacions botàniques en aquest catàleg fet per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

L’objectiu primer és aprendre, a través de la pràctica, la determinació de plantes. Secundàriament, podrem aprendre l’ús del programari específic per a la recollida de dades al camp amb dispositius digitals (telèfons intel·ligents i tauletes tàctils) amb l’aplicació Zamiadroid.


Participació en el 45è Aplec Excursionista dels Països Catalans a Olot

- Divendres 13 d’octubre

Matí: excursió al Parc Nou i la font Moixina d’Olot.

Tarda: conferència sobre els boscos de la zona volcànica de la Garrotxa a Olot.


- Dissabte 14 d’octubre

Matí: excursió al volcà del Racó, ermites de la serra del Corb, fageda d’en Jordà i Olot.

Informació: https://aplecolot.cat/



Sortides mensuals de treball de camp

Dedicades, principalment, a treballar en diferents indrets que estudià el Dr. Oriol de Bolòs, amb motiu del centenari del seu naixement el 2024.


Any 2023

- Dissabte, 7 d’octubre: Ulldeter (el Ripollès). Completar mapa de vegetació 1:1.500.

- Dissabte, 11 de novembre: Montseny, sector de Viladrau (Osona). Completar la cartografia de les plantes bioindicadores.

- Dissabte, 16 de desembre: Montseny, sector d’Aiguafreda (Osona). Completar la cartografia de les plantes bioindicadores.


Any 2024

- Dissabte, 13 de gener: Serra de l’Ataix (el Baix Llobregat). Completar el treball florístic.

- Dissabte, 10 de febrer: La Llacuna (l’Anoia).

- Dissabte, 9 de març: Salada del Rebollón (els Monegros, Aragó).

- Dissabte, 13 d’abril: Tossal de Vinfaro (el Segrià). Completar l’estudi d’un turó àrid del Segrià.

- Dissabte, 11 de maig: Vall de Ridaura (la Garrotxa). Ridaura, la Fajula, Sant Joan de la Font. Estudi de la roureda de roure martinenc, la fageda i la verneda.

- Dissabte, 15 de juny: Ulldeter (el Ripollès). Completar mapa de vegetació 1:1.500.



Curs d’estiu

10è Curs de flora aranesa. Del dilluns 8 al divendres 12 de juliol (dates encara per concretar), a l’Aran hostel de Salardú (la Vall d’Aran). Curs dedicat a la figura del mestre i l'il·lustre botànic Dr. Oriol de Bolòs, en commemoració del centenari del seu naixement. El curs se centrarà en la recerca botànica que va fer el Dr. Bolòs a la Vall d'Aran i les sortides es duran a terme, principalment, en llocs que van ser estudiats per ell.
Directors: Valentí González i Josep Nuet Badia.



Trobades de botànica a la seu del CEC

Trobades setmanals, els dijous, de 18 a 20 h, presencials —amb determinació de plantes— i de 20 a 21 h, telemàtiques —amb presentació de temes d’interès sobre la flora, la vegetació, la història de la botànica o els recursos digitals aplicats a la botànica.
Començament de les trobades: 21 de setembre.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari