AGENDA

Calendari d’activitats de l’Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina (ERB-CEC)


Curs 2020-2021
Les sortides mensuals de treball de camp de l’Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya, estaran dedicades en la recerca de plantes dels indrets de Catalunya que han estat menys explorats o bé que cal actualitzar-ne les dades. 

Amb aquest treball col·lectiu, que anomenem Projecte FitoCAT, col·laborem amb el Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya, aportant citacions botàniques en aquest catàleg fet per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona 

L’objectiu primer és aprendre, a través de la pràctica, la determinació de plantes. Secundàriament, podrem aprendre l’ús del programari específic per a la recollida de dades al camp amb dispositius digitals (telèfons intel·ligents i tauletes tàctils) amb l’aplicació Zamiadroid. 

Sortides de treball de camp (2020)
- Dissabte, 19 de setembre 2020 – Sector Salallacera (el Vallès Occidental)
- Dissabte, 10 d’octubre 2020 - Sector de la plana de Vic: Vespella (Osona).
- Dissabte, 7 de novembre 2020 - Sector de Montserrat: les Agulles (l’Anoia).
- Dissabte, 12 de desembre 2020 - Sector de Sant Boi de Llobregat: Sant Ramon (el Baix Llobregat).

Sortides de treball de camp (2021)
- Dissabte, 9 de gener 2021 - Sector del Montseny: Arbúcies (la Selva). 
- Dissabte, 13 de febrer 2021 - Sector de Pontils: Sant Magí de Brufaganya (la Conca de Barberà).
- Dissabte, 13 de març 2021 - Sector dels Monegres: Salada del Rebollón (Aragó).
- Dissabte, 10 d’abril 2021 - Sector de l’Arboçar: penya del Papiol (l’Alt Penedès).
- Dissabte, 8 de maig 2021 - Sector dels Rasos de Peguera: baga de Segalers (el Berguedà).
- Dissabte, 12 de juny 2021 - Sector del Puigpedrós: estany de Malniu (la Baixa Cerdanya).

Sessions al laboratori de botànica del Centre
Cada dijous, de 2/4 de 7 a les 9 del vespre, a la taula rodona de la sala social del CEC, determinació de plantes, ordenació d’inventaris de vegetació, preparació de les sortides de treball de camp i sessions sobre temes de botànica.
A causa del Covid-19, aquestes sessions es fan de manera telemàtica per videoconferència, a les 20 h dels dijous. Cal inscripció prèvia.

Cursos
El curs de primavera —de tres blocs teoricopràctics amb una sessió teòrica a l’aula del CEC i una sortida de treball de camp, cada un— sobre La flora i la vegetació de la Serralada Litoral, els dies dijous 22 i dissabte 24 d’abril, al massís de Garraf (el Garraf); dijous 20 i dissabte 22 de maig, al Montnegre (el Maresme); dijous 17 i dissabte 19 de juny, al massís de les Gavarres (el Baix Empordà).

El curs d’estiu, el 8è Curs de flora aranesa, al xalet Juli Soler i Santaló de Salardú (la Vall d’Aran), del dilluns 5 al divendres 9 de juliol del 2021, estarà dedicat a l’estudi de la flora de tres valls araneses (Margalida, Valarties i Unhola).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari