AGENDA

Calendari d’activitats de l’Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina (ERB-CEC)

 

Calendari d’activitats per al curs 2022-2023


Les sortides mensuals de treball de camp de l’Equip de Recerca Botànica, del Centre Excursionista de Catalunya, estaran dedicades en la recerca de plantes dels indrets de Catalunya que han estat menys explorats o bé que cal actualitzar-ne les dades.

Amb aquest treball col·lectiu, que anomenem Projecte FitoCAT, col·laborem amb el Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya, aportant citacions botàniques en aquest catàleg fet per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

L’objectiu primer és aprendre, a través de la pràctica, la determinació de plantes. Secundàriament, podrem aprendre l’ús del programari específic per a la recollida de dades al camp amb dispositius digitals (telèfons intel·ligents i tauletes tàctils) amb l’aplicació Zamiadroid.


Sortides de treball de camp (2022)

- Dissabte, 8 d’octubre - Volcà del Racó i fageda d’en Jordà (la Garrotxa). Col·laboració de l’ERB-CEC a l’Aplec Excursionista dels Països Catalans de la tardor del 2023. Preparació d’un recorregut de síntesi sobre el paisatge vegetal de l’entorn d’Olot.

- Dissabte, 12 de novembre - Sant Magí de Brufaganya (la Conca de Barberà). Col·laboració en l’estudi de la flora i la vegetació de la vall de Sant Magí. Estudi de la flora de l’obaga de la Masia i el cingle de les Coves.

- Dissabte, 17 de desembre - Montserrat (El Bages). Col·laboració en la Nova Flora i Atles corològic de Montserrat. Estudi de les plantes del camí de les Canals de Baix. 

 
Sortides de treball de camp (2023)

- Dissabte, 14 de gener - Font-rubí (l’Alt Penedès). Estudi de les plantes de les muntanyes del nord del Penedès.

- Dissabte, 11 de febrer – Massís de Garraf (el Baix Llobregat). Estudi de la flora del puig Vicenç.

- Dissabte, 11 de març - La Mussara (el Baix Camp). Estudi de les plantes de l’entorn de La Febró.

- Dissabte, 15 d’abril - Tossal de Vinfaro (el Segrià). Estudi d’un turó àrid del Segrià.

- Dissabte, 13 de maig - Gréixer (el Berguedà). Estudi fitosociològic de la fageda del clot d’en Pere.

- Dissabte, 10 de juny - Port del Comte (el Solsonès). Estudi de la flora d’una muntanya subalpina calcària seca. 


Trobades de botànica a la seu del CEC

Trobades setmanals, els dijous, de 18 a 20 h, presencials —amb determinació de plantes— i de 20 a 21 h, telemàtiques —amb presentació de temes d’interès sobre la flora, la vegetació, la història de la botànica o els recursos digitals aplicats a la botànica.

Començament de les trobades: 15 de setembre. Durant el mes de setembre seran telemàtiques, de 20 a 21 h.


Curs d’estiu 2023

- 9è Curs de flora aranesa. Del dilluns 10 al divendres 14 de juliol, al nou hostel Juli Soler i Santaló de Salardú (la Vall d’Aran). Estudi de la flora de diferents indrets de la vall.

Directors: Valentí González i Josep Nuet Badia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari