dijous, 24 de novembre del 2016

Èxit rotund en la presentació de la Flora vascular del Delta del Llobregat al Prat de Llobregat


El dimecres 23 de novembre hi hagué la presentació de la Flora vascular del Delta del Llobregat, de Valentí González, Rafael del Hoyo, Josep M. Seguí i Andrés Valverde, a la sala d'actes del magnífic complex Centric, espai cultural del Prat de Llobregat.

Coberta de l'obra.

A pesar del mal temps, amb pluges fortes, no va ser obstacle perquè la sala s'omplís de gom a gom, d'amics, col·legues i persones interessades en la flora i el medi ambient del delta del Llobregat.

Aspecte de la sala d'actes una estona abans de començar l'acte
[Foto: © Josep Nuet Badia]

La presentació, en la seva primera part, anà a càrrec d'Alba Bou, Tinenta d'alcalde d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat de Llobregat; Dr. Ramon M. Masalles, professor dels autors i catedràtic emèrit de Botànica de la Universitat de Barcelona i Dr. Joan Pino, biòleg, subdirector del CREAF i president de la Institució Catalana d'Història Natural de l'Institut d'Estudis Catalans, que ha publicat l'obra.
Tots van glossar el valor de l'obra en sí mateixa i també van subratllar el valor de la feina en equip d'unes persones

La taula presidencial de la presentació [Foto: © Josep Nuet Badia]

La segona part de la presentació va anar a càrrec dels autors, un grup d'amics, molt ben avinguts, tan bones persones com bons botànics i sobretot amants del Delta, com va posar de manifest el Dr. Masalles, en la presentació. 
Coordinadament van anar explicant el procés de realització, la feina que van fer en el treball de camp, les dificultats i els resultats que anaven obtenint, les eines que van fer servir i la feina final de redacció i comprovació que va ser feixuga i molt llarga.

Els quatre autors de la flora: Rafael del Hoyo, Andrés Valverde,
Josep M. Seguí i Valentí Gonzàlez
 [Foto: © Josep Nuet Badia]
Un aspecte parcial de la sala d'actes durant la presentació de la
Flora vascular del Delta del Llobregat 
 [Foto: © Josep Nuet Badia]

A l'acte hi vam assistir un grupet d'amics i de companys d'en Valentí a l'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina del Centre Excursionista de Catalunya del qual en Valentí en va ser un dels fundadors i actualment és un dels impulsors i animadors, a més d'instructor de botànica de l'Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya.
Estem molt contents i honorats que en Valentí, un amic i un botànic molt competent estigui amb nosaltres a l'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina, on és molt estimat. La publicació d'aquesta flora no ens ha fet créixer la consideració i afecte que li tenim, sinó que ens ha confirmat, una vegada més, la seva vàlua com a persona, com a científic. Moltes gràcies i per molts anys!

[Text i fotos: ©  Josep Nuet Badia]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari