diumenge, 26 de febrer del 2017

Miconia, revista botànica catalana independent


Els nostres companys Josep Nuet i Valentí González, membres de l'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina del Centre Excursionista de Catalunya, han fundat una revista botànica, que porta per nom Miconia, i està dedicada a Francesc Micó (1528-1592) el primer botànic català del qual es té coneixement.
La idea de fer una revista de botànica va partir de Josep Nuet, davant de les dificultats de publicar segons quins treballs en les revistes botàniques existents actualment. 
La tendència a l'excel·lència fa que hi hagi treballs que, com que no encaixen amb l'orientació de les revistes, es perden llastimosament. Això ha portat a fundar una revista que es mogui per altres criteris.
La revista és totalment independent de cap institució i està liderada per Josep Nuet, que n'és l'editor, secundat per Valentí González, Àngel M. Romo, tots dos biòlegs, que porten l'equip editorial. Tots tres són molt amics i una passió comuna: l'estudi del món vegetal.
Miconia, que porta el subtítol de revista botànica catalana independent, té l'objectiu de publicar, en català, els treballs de recerca que aportin coneixement, —sense que hagin de ser d'extraordinària rellevància—, fets amb rigor científic i sentit comú.
Es tracta d'una revista que no pretén ser important, simplement vol ser una revista diferent, que aporti una mica d'aire fresc a la literatura botànica sovint una mica massa encotillada.
Aquesta revista publica articles de recerca botànica, sobretot sobre flora i vegetació, en català. Farà un número cada any, si bé els treballs que vagin arribant s'aniran publicant i estaran disponibles al blog de la revista.

Logotip de la revista Miconia.

Ha començat a publicar els resultats del Projecte FitoCAT, que està duent a terme l'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya, durant les sortides de treball de camp mensuals.
Us podeu descarregar gratuïtament els articles que us interessi al blog de la revista.
Esperem que sigui una eina útil per al conreu i el coneixement de la botànica al nostre país.

[Text: © Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari