dimarts, 30 de maig del 2017

Fi del curs Paisatge vegetal del delta del Llobregat


La setmana passada va concloure el curs Paisatge vegetal del delta del Llobregat iniciat el passat mes de març i organitzat per l’Equip de Recerca Botànica i l’Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya.

La tercera i última sessió tractà sobre la pineda litoral i la vegetació de les platges, hàbitats característics del delta del Llobregat i que defineixen aquest espai natural com un dels més importants del país.
La tercera sessió del curs la vam iniciar el dijous 25 de maig amb una conferència a l’aula de l’edifici històric del CEC, situat al carrer del Paradís núm. 10 de Barcelona, en la qual vam explicar la vegetació i les particularitats de la flora que hi viu sobre les sorres de la platja i a la pineda.

El diumenge 28 de maig tingué lloc la sessió pràctica que va consistir en una visita a la pineda de Can Camins i a la platja del Prat de Llobregat. Abans, però, vam fer un recorregut que envolta la capçalera de la tercera pista d’aterratge de l’aeroport de Barcelona que ens va permetre veure part de la finca de la Ricarda. Després, vam visitar la pineda de Can Camins gràcies a la col·laboració del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat que ens va facilitar l’entrada a l’espai natural. Finalment, vam fer un recorregut per la platja del Prat, on vam veure la flora psammòfila que viu als espais protegits. 

El dia va ser assolellat i calorós. 

Interior de la pineda de Can Camins.
El bosc de pi pinyer sobre dunes és un dels paisatges
més emblemàtics del delta del Llobregat
[Foto: © Josep Nuet Badia]
A l'ombra dels pins és un bon lloc per explicar una mica
la història de la pineda del delta del Llobregat
[Foto: © Josep Nuet Badia]

En una clariana de la pineda havia una bona 
població de ruda [Foto: © Valentí González]

Determinant alguna planta que
es feia a la pineda 
[Foto: © Maria Congost]
A la platja del Prat, estudiant la flora que viu sobre
la sorra 
[Foto: © Josep Nuet Badia]
Amb aquesta sessió es dóna per acabat el curs Paisatge vegetal del delta del Llobregat. El curs número 15 organitzat conjuntament per l'Equip de Recerca Botànica i l'Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya.

[Text: Valentí González; fotos: © Maria Congost, Valentí González i Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari