dissabte, 14 d’abril del 2018

Tot a punt per al curs de primavera de botànica:
La diversitat botànica a Catalunya


Aquest dissabte, Valentí González, director del curs de primavera de botànica: La diversitat botanica a Catalunya, acompanyat de Josep Nuet, que hi col·laborarà com a instructor voluntari de camp, han preparat sobre el terreny la primera sortida de camp del curs, que es durà a terme al cap de Creus (l'Alt Empordà).
Hem de recordar que aquest curs l'organitza l'Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya amb la col·laboració de l'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina, de la mateixa entitat, que hi aporta els instructors botànics voluntaris.

Valentí González, al cap de Creus, durant la preparació de la
sortida de treball de camp del curs de primavera.
[Foto: © Josep Nuet Badia]

Durant la sortida de preparació, —en un dia molt ennuvolat i fred, amb estones de pluja— han recorregut els indrets que seran més interessants d'estudiar per a il·lustrar el tema del curs i també han estat treballant, sobre el terreny, rutes alternatives per si el dia es presenta amb tramuntana forta, que faci difícil o arriscat el recorregut previst.

Astragalus tragacantha, una planta punxosa dels penya-segats,
endèmica de la Mediterrània occidental
[Foto: © Josep Nuet Badia]

Com un tast de les plantes especials de penya-segat que es podran veure durant la primera sortida del curs, ens ofereixen una foto esplèndida del tragacant de Marsella (Astragalus tragacantha), que és una planta que es troba en pocs indrets de la costa de la Marenda (el Rosselló) i a la costa del Cap de Creus (l'Alt Empordà).

Així doncs, tot està a punt per a iniciar el proper dijous dia 19 d'abril la primera sessió teòrica. Encara sou a temps per a inscriure-us al curs sencer o a algun dels diferents blocs: 1r bloc, cap de Creus, 2n bloc, Muntanyes de Prades, 3r bloc, Prat de Cadí.

[Text i fotos: © Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari