diumenge, 12 de juliol del 2020

El 7è Curs de flora aranesa, culminat amb èxit i rècord de participants

El divendres passat dia 10 de juliol vam cloure el 7è Curs de flora aranesa, que ha organitzat l'Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya, amb la col·laboració tècnica de l'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina (ERB-CEC).
Enguany hem tingut la sort d'haver pogut fer el curs, quan encara estem sota l'afectació de la pandèmia del Covid-19, que tants estralls està fent.
L'èxit d'enguany ha estat doble, per una banda, poder-lo dur a terme i, per l'altre, perquè hi han participat un total de 17 cursetistes, que han pogut visitar uns quants paratges de la Vall d'Aran curulls de flors, en un any que es pressentia magnífic per les pluges primaverals.
Cal destacar que enguany hem tingut el plaer de comptar amb molts companys de l'ERB-CEC i amb altres que no pertanyen a l'entitat i que ens han fet confiança. En conjunt, han quedat molt contents del curs i han gaudit de valent. L'ambient humà, ha estat magnífic com sempre.

Els participants en el 7è Curs de flora aranesa, en un descans 
en el bosc des Plans, on van estudiar les plantes 
del contacte entre l'estatge montà i el subalpí 
[Foto: Josep Nuet Badia]

Durant el curs hem visitat diferents indrets de tres valls araneses: la vall de Ruda, en el sector de Locampo i en el bosc des Plans; la vall de Varradòs, en el sector des Artiguetes i la vall del Nere, en el sector del pont de Pomaròla i en de Sarrahèra.

Com sempre el treball ha estat pràctic, amb espais per al treball individual i altres espais col·lectius on es resolien els dubtes i les preguntes de suscitaven la recerca i determinació de les plantes, tant sigui per les claus i per la imatge.

Explorant els prats molt florits a la riba del riu de Varradòs
[Foto: Josep Nuet Badia]

Dinant al costat de la cabana deth Pontet, després d'explorar
el voltant de la cabana de Sarrahèra de Baish
[Foto: Valentí González]

El cim de la Labada de Sarrahèra presideix el circ que vam visitar.
Concretament vam explorar les voltants de la cabana de Sarrahèra de Baish
[Foto: Josep Nuet Badia]

En el xalet Juli Soler i Santaló (CEC) hem estat molt ben atesos per la Idoia i el seu equip, cosa que també ha contribuït a l'èxit del curs.
Alguns participants, atès l'èxit d'enguany, han manifestat la intenció de participar en el 8è Curs de flora aranesa.

[Text: © Josep Nuet Badia; fotos: © Valentí González i Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari