diumenge, 20 de setembre del 2020

L'ERB-CEC participa en una excursió del Gran Repte

El passat 15 d'agost, Àngels Morell i Josep Nuet, membres de l'ERB-CEC, van participar en l'excursió al Montseny dins el cicle el Gran Repte organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya.
L'excursió començà a l'aparcament de la font de Passavets, prop de Santa Fe de Montseny i va recórrer un sector de la fageda, vorejà l'Aveteda i arribà al Turó de l'Home (1.705 m) travessant els extensos matollars de .ginebró de la part alta de la muntanya.
Durant l'excursió es van fer tres parades en les qual Josep Nuet, explicà les principals característiques del clima i la vegetació del Montseny, de la fageda, l'avetosa i dels matollars de ginebró. El temps excel·lent, ens va regalar a la tarda una demostració pràctica de la formació de boires de condensació, que havíem explicat al matí.

Els excursionistes a l'Aveteda de Passavets,
escoltant les principals característiques
d'aquesta avetosa, la més meridional d'Europa
[Foto: © Àngels Morell]

Al cim, després de veure el paisatge, una mica enterbolit per la calitja, i de fer les fotos de rigor, vam dinar.
Després de dinar, el grup es va dividir en dos: un grup, guiat per Eduard Cayón, president del CEC, va continuar per la carena i pujà a les Agudes (1.705 m) i l'altre, guiat per Josep Nuet, va baixar seguint una ruta força desconeguda passant per les Saleres, amb unes vistes inèdites sobre els matollars de ginebró, fins a la font de Briançó on vam trobar-se amb el grup que baixava de les Agudes.
Tots plegats vam continuar baixant fins a la font de Passavets. Un cop acabada l'excursió i prop de l'aparcament hi hagué una cantada de cançons típiques de foc de camp, amb acompanyament de guitarres, en la qual van participar els excursionistes i un grup de cantaires de la coral del CEC, que dirigeix Santi Manyós. Va ser una colofó molt simpàtic a una excursió relaxada i bonica per una de les muntanyes molt conegudes de Catalunya, però no menys interessants.

[Text: Josep Nuet; foto: Àngels Morell]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari