dijous, 15 d’abril del 2021

Videoconferència sobre les orquídies i les papallones

 
Aquest dijous l’Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya ha celebrat una nova reunió per videoconferència. Aquesta sessió ha sigut la número 41 des que estem confinats a causa de la pandèmia Covid-19.

De les 41 sessions telemàtiques, trenta les hem dedicat a la determinació de plantes a partir d’imatges, d’aquesta manera hem arribat a estudiar un total de 180, les quals es poden consultar aquí.

En la resta de sessions s’han fet diferents coses, des de preparacions d’excursions, organització de projectes de estudi, fins a tertúlies sobre botànics il·lustres, etc.

En la sessió d'avui hem fet un col·loqui sobre l'interessant tema de les orquídies i les papallones, en el qual en Francesc Vallhonrat, expert lepidopteròleg i membre de l’ERB des de la seva fundació, ens ha comentat una presentació sobre dos casos de pol·linització d'orquídies per papallones. Posteriorment, hem obert un debat sobre aquest tema que ha sigut d’allò més interessant. La presentació es pot consultar aquí.
 
A la sessió han participat 12 membres de l'ERB des dels seus domicilis de Sant Boi de Llobregat, Barcelona, Valldoreix, Badalona, Vilafranca del Penedès, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí i Viladecans.
 
 


[Text i fotos: Valentí González]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari