dilluns, 1 de juliol del 2024

Tot a punt per al 10è Curs de flora aranesa


Aquest passat cap de setmana els companys de l’Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya Valentí González —instructor botànic voluntari i director del curs— acompanyat de Josep Nuet Badia —instructor botànic voluntari—, han dut a terme la preparació sobre el terreny del 10è Curs de flora aranesa, que es durà a terme entre els dies 8 i 12 de juliol, fent base a l'Aran Hostel de Salardú.

Valentí González, al pont de Loseron, durant la preparació
sobre el terreny del 10è Curs de flora aranesa.

La preparació sobre el terreny ha consistit a resseguir els itineraris dissenyats prèviament, modificar els aspectes subjectes de millora i perfilar detalls de la logística i de l'organització.
L'activitat de camp l'han hagut de fer, en part, amb temps plujós, com és característic de les terres de clima atlàntic, cosa que han resolt sense dificultats amb l'experiència i el material adequat.

Treballant en una fageda prop de l'Artiga de Lin.
Aquí ens protegíem de la mullena amb un paraigua
i paraneus.

Aquest curs, que s'escau en l'any que commemorem el centenari del naixement de l'eminent botànic i fitosociòleg Oriol de Bolòs i Capdevila (1924-2007), tindrem l'oportunitat de visitar alguns indrets on ell va estudiar i veure alguna comunitat vegetal que va descriure, en el seu lloc original. També hem fet una selecció de textos seus que llegirem en els indrets seleccionats, els quals donaran un plus d'il·lustració als recorreguts i a l'activitat botànica que durem a terme.

El paisatge del voltant de l'Artiga de Lin, en un ambient
plenament atlàntic.

Com sempre, el 10è Curs de flora aranesa combinarà varietat i riquesa de paisatges, comunitats vegetals i plantes, en una nova edició que desitgem ben satisfactòria per a tots.

Text i fotos: © Josep Nuet Badia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari