divendres, 15 d’abril del 2016

El primer curs de Vegetació de Catalunya


El proper dijous dia 21 d'abril comença el curs de botànica de primavera que aquest any correspon al 1r Curs de vegetació de Catalunya
Aquest curs, eminentment pràctic, està dirigit a conèixer les principals característiques de les diferents vegetacions típiques de Catalunya: la mediterrània o de terra baixa, l’eurosiberiana o de muntanya mitjana i la boreoalpina o d'alta muntanya. 
Aquest curs de botànica de primavera, així com els de l'estiu, forma part dels cursos de l'Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya, que ofereix una gamma molt extensa de formació sobre tècniques d'alpinisme, escalada, esquí, barranquisme, etc. i també altres disciplines científiques aplicades a la muntanya, com ara la botànica. 


PROGRAMA DEL CURS 

SESSIONS TEÒRIQUES
Es faran a l’aula del Centre Excursionista de Catalunya, al carrer del Paradís, 10, de les 20 a les 21 hores. 

1a. sessió teòrica. Dijous 21 d’abril del 2016 Vegetació mediterrània. Característiques de la vegetació de la terra baixa. 
2a. sessió teòrica. Dijous 19 de maig del 2016 — Vegetació eurosiberiana. Característiques de la vegetació de la muntanya mitjana. 
3a. sessió teòrica. Dijous 16 de juny del 2016 Vegetació boreoalpina. Característiques de la vegetació de l’alta muntanya.

SORTIDES DE PRÀCTIQUES 
1a. sortida de treball de camp. Diumenge 24 d’abril del 2016 — Serra de Cardó (el Baix Ebre). Estudi de la vegetació mediterrània: els alzinars, les garrigues, les brolles calcàries i la vegetació xeroacàntica dels cims ventosos. 
2a. sortida de treball de camp. Diumenge 22 de maig del 2016 — Muntanya d'Aiats (Osona-la Garrotxa). Estudi de la vegetació eurosiberiana: les rouredes de roure martinenc, les fagedes amb boix i amb joliu, les landes de falguera i bruguerola i els prats montans. 
3a. sortida de treball de camp. Dissabte 18 de juny del 2016 —Serra de Cadí, paratge del Prat de Cadí (la Cerdanya). Estudi de la vegetació boreoalpina: boscos de pi roig i de pi negre, vegetació de les tarteres, de les roques calcàries i dels prats subalpins.

Els qui us vulgueu inscriure, encara hi sou a temps. Recordeu que us podeu inscriure aquí al curs sencer o bé a les sessions que us convingui.