divendres, 9 de novembre del 2018

L'Equip de Recerca Botànica (ERB-CEC), culmina un estudi sobre l'única fageda de la Cerdanya


L'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina del Centre Excursionista de Catalunya (ERB-CEC), ha dut a terme un estudi fitosociològic de la única fageda que es coneix a la Cerdanya.
Es tracta d'una fageda localitzada al fons de la vall de l'Ingla, envoltada d'avetoses i de pinedes de pi negre.
 
Un faig molt gros a la fageda de la vall de l'Ingla
[Foto: © Josep Nuet Badia]

En diferents visites a la vall de l'Ingla s'han elaborat onze inventaris de vegetació que han permès conèixer a quina de les comunitats de fageda pertanyen.
Aquest mateix treball fa un estudi comparatiu entre les fagedes del vessant meridional de la serra de Cadí —com ara les valls de Gresolet i de Gréixer—  i les fagedes de la vall de l'Ingla, el qual permet extreure una sèrie de conclusions molt interessants.
Aquest estudi, que han fet Valentí González i Josep Nuet, amb la col·laboració de Romà Rigol, serà presentat en les III Jornades d'Estudis Comarcals de la Cerdanya - Memorial Oriol Mercadal, que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya, i se celebraran al Museu Cerdà de Puigcerdà, el proper dissabte, 17 de novembre del 2018.
Aquest any les Jornades es faran en record i homenatge a Oriol Mercadal (1963-2017), una gran persona, un gran científic i activista cultural que va ser director del Museu Cerdà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari