diumenge, 1 de desembre del 2019

Presentació del projecte Flora vascular del Montbaig – Montpedrós (el Baix Llobregat)


El dissabte 30 de novembre passat va tenir lloc la 1a Jornada d’Investigació Santboiana. Aquest acte ha estat organitzat per La Rutlla - Centre d’Estudis Santboians i es va celebrar a La Gralla, el casal del barri de Casablanca, del municipi de Sant Boi de Llobregat.

En aquesta jornada es presentaren 18 ponències relacionades amb la vila de Sant Boi de Llobregat, fetes per estudiosos de diferents temàtiques com ara l’arqueologia, la ciència, la història, la geografia, la tecnologia, les lluites socials, la botànica, etc. A més, cada ponent va entregar un article que tractava del tema de la seva ponència però d'una manera més extensa. Amb els 18 articles es farà una publicació commemorativa de l'acte.


Cartell anunciador de la
1a Jornada d'Investigació Santboiana

El membre de l’Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya i veí de Sant Boi de Llobregat, Valentí González, presentà el projecte anomenat Flora vascular del Montbaig - Montpedrós (el Baix Llobregat). Aquest estudi, que ha començat aquest any, està en ple procés d’execució i en aquesta jornada es va explicar tot el mètode de treball i es van presentar els primers resultats, evidentment tots parcials, fruits de la recerca feta durant la primera temporada. 


Dos moments de la presentació de la
ponència sobre la flora del Montbaig - Montpedrós
[Foto: Rosa Romero]

L’espai del Montbaig - Montpedrós és una zona natural que té dues muntanyes als seus extrems que el caracteritzen: la muntanya de Sant Ramon (Montbaig) i la muntanya de Sant Antoni (Montpedrós). Aquests dos cims i la carena que els uneix conformen un perfil icònic per als habitants de les poblacions que els envolten i, darrerament, han esdevingut en un espai de gaudi per a la gent i, per tant, en un element de qualitat de vida. 


Capvespre sobre el Montbaig - Montpedrós
[Foto: Paqui Pérez]

La conservació d’aquest espai requereix el coneixement dels seus valors naturals i aquest estudi aportarà molta informació sobre l’estat de conservació dels seus hàbitats i serà una eina importantíssima per a la seva gestió. 


L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i la presidenta
de La Rutlla - Centre d'Estudis Santboians
en el moment de la presentació

[Foto: Valentí González]

L’acte va ser presentat per Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, i per Maria Lledó, presidenta de La Rutlla - Centre d’Estudis Santboians. La jornada va ser un èxit per la qualitat dels treballs presentats i per la important assistència de públic al llarg de tot el dia. Aquests fets han encoratjat els organitzadors, que ja tenen prevista per l’any 2020 la celebració de la segona jornada.

[Text: Valentí González]

1 comentari:

  1. Enhorabona, Valentí. Procurar protegir els espais propers i senzills...això és picar pedra.

    ResponElimina

Escriu un comentari