dissabte, 29 de febrer del 2020

L’Equip de Recerca Botànica imparteix una càpsula de formació per als voluntaris del CEC


Les càpsules són una formació interna on s'acull els socis de ple dret que volen realitzar accions de voluntariat dins del Centre Excursionista de Catalunya. Aquesta iniciativa forma part del procés d’actualització i dinamització en què es troba immers el CEC i pretén regular i optimitzar l’activitat d’un dels seus principals actius: la dels voluntaris.

En aquesta ocasió, Josep Nuet i Valentí González, membres de l’Equip de Recerca Botànica (ERB-CEC), han impartit una càpsula de formació que consistia en aprendre a determinar arbres a la natura amb una aplicació gratuïta per a mòbils i tauletes. 


Aquesta aplicació es diu Arbolapp i ha estat creada pel Real Jardín Botánico de Madrid i per l'Área de Cultura Científica del CSIC.

Imatge del grup en finalitzar la càpsula
[foto: Valentí González]

La càpsula de formació ha estat dividida en dues sessions:

El dimarts 25 de febrer es va fer una sessió teòrica a la Sala de Juntes del CEC en la que, a grans trets, es va explicar què és la sistemàtica botànica i es van definir tota una sèrie de conceptes teòrics bàsics per a poder fer una correcta determinació dels arbres a la natura. També es va explicar el panorama general de l’aplicació Arbolapp.


El dissabte 29 de febrer es va fer la sessió pràctica a Collserola, que va consistir en una matinal en la que es va fer un petit recorregut des de l’estació del FGC del Baixador de Vallvidrera pel torrent d'en Ferrer. En aquest recorregut es van poder determinar, fent servir l’aplicació Arbolapp, unes 10 espècies d’arbres. Amb aquesta pràctica, els alumnes van poder treballar l’aplicació i van poder veure la versatilitat de la mateixa, però també vam poder experimentar la complexitat de la determinació de les plantes i la necessitat de treballar amb rigorositat i amb atenció. 


Sota un enorme arbre, intentant la seva determinació 
[foto: Valentí González]
Un moment durant el treball de determinació,
fent servir l'aplicació Arbolapp
 
[foto: Valentí González]

Acabada la sessió pràctica, tant els professors com els alumnes van manifestar la seva satisfacció amb l’experiència.

[Text i fotos: Valentí González]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari