divendres, 30 d’octubre del 2020

Onzena sessió de determinació per videoconferència


Ahir vam celebrar l'onzena sessió de determinació per videoconferència. En aquesta ocasió ens vam reunir 13 companys de l'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya des de diferents llocs: Barcelona, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Valldoreix, Vilafranca del Penedès i Badalona.
 
Com sempre, prèviament s'havien enviat 6 làmines amb 6 imatges de plantes. Tres d'elles eren fotografies i les altres tres eren mostres herboritzades. D'aquesta manera, abans de la sessió de determinació, les làmines es podien estudiar, veure els detalls de cada exemplar i intentar determinar-lo amb els llibres de claus i amb els recursos digitals que ens proporciona internet.
 
Gavó menut (Ononis minutissima)
[foto: Valentí González]


Erísim de flor gran
(Erysimum grandiflorum)
[foto: Josep Nuet Badia]

 
Durant la sessió telemàtica vam revisar les imatges, vam veure les característiques importants per a la seva determinació i vam concretar de quina espècie es tractava.
 
El conjunt de làmines que hem estudiat durant aquestes onze sessions telemàtiques de determinació es poden consultar aquí.


Text: Valentí González; fotos: Valentí González i Josep Nuet Badia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari