divendres, 13 de novembre del 2020

L'ERB fa la tretzena sessió de determinació de plantes per videoconferència


L'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya celebrà ahir la tretzena sessió de determinació de plantes.
 
En aquesta ocasió ens vam reunir dotze integrants de l'ERB des de diferents llocs: Barcelona, Badalona, Vilafranca del Penedès, Santa Coloma de Cervelló, Valldoreix, Viladecans, Sant Joan Despí i Sant Boi de Llobregat.
 
Com sempre, la sessió consistí en comentar les característiques de sis làmines: tres amb fotografies de parts de la planta i tres amb imatges de mostres premsades. Prèviament, els membres de l'ERB havien estudiat personalment cadascuna de les làmines. Durant la videoconferència es van comentar les particularitats de cada planta per poder determinar de quina família botànica i de quina espècie es tractava.
 
Totes les làmines que hem treballat durant les tretze sessions de determinació es poden consultar aquí.
 
Per a la setmana vinent farem una sessió diferent. Comentarem una sèrie d'inventaris fitosociològics d'alzinars que vam fer, anys enrere, al bosc de Marata (Les Franqueses del Vallès) i a Collserola. La intenció es veure les característiques de cada alzinar i poder comparar-los.
 
[Text: Valentí González; fotos: Valentí González i Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari