dijous, 10 de desembre del 2020

Nova sessió de determinació de plantes per videoconferència

 

Avui hem celebrat la setzena sessió de determinació de plantes per videoconferència. En aquesta ocasió ens hem reunit 13 companys de l'Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya des de diferents llocs: Barcelona, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Valldoreix, Vilafranca del Penedès i Badalona.

Les sis làmines amb les corresponents imatges de les plantes que hem determinat vam ser enviades, dies abans, als membres de l'ERB que participen en aquesta activitat. D'aquesta manera, abans de la sessió de determinació, les làmines es podien estudiar i veure els detalls de cada exemplar i, amb els llibres de claus i amb els recursos digitals que ens proporciona internet, es podia intentar la determinació.

Tres làmines eren imatges fotogràfiques i les altres tres eren imatges de mostres herboritzades. En aquesta ocasió, teníem espècies dels tres estatges que tenim al nostre país: la terra baixa, la muntanya mitjana i l'alta muntanya. 

 

Margarida del Cap (Arctotheca calendula)

Violeta silvestre (Viola sylvestris ssp. sylvestris)

 

Durant la sessió telemàtica hem revisat les imatges, hem vist les característiques importants per a la seva determinació i hem acabat concretant de quines espècies es tractaven.

El conjunt de làmines que hem estudiat durant aquestes setze sessions telemàtiques de determinació es poden consultar aquí.

 
Text: Valentí González; fotos: Valentí González i Josep Nuet Badia





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari