dijous, 22 de juliol del 2021

El 8è Curs de flora aranesa dut a terme amb èxit

L’Equip de Recerca Botànica i l’Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya han dut a terme el tradicional curs d'estiu, el 8è Curs de flora aranesa,  a Salardú.
Aquest any el curs tenia dues novetats: la primera és que ha calgut fer dues edicions —del 5 al 9 de juliol i del 12 al 16 de juliol— a causa del gran nombre d'inscrits, que no s'han volgut perdre l'ocasió d'estudiar les plantes de la Vall d'Aran, i la segona, és que no s'ha fet base al xalet del CEC, a causa de la remodelació que està programada per aquest estiu, sinó que hem estat a l'alberg Era Garona de la Generalitat de Catalunya, proper al nostre xalet.

Els participants en la 1a edició del curs, buscant plantes
en la tartera de la Mare de Déu de les Ares
[Foto: Josep Nuet Badia]


Un dia ben tapat i amb fred no atura els participants en la
segona edició del curs, en la feina d'explorar
els matollars i prats del Plan de Lana
[Foto: Josep Nuet Badia]

Durant el 8è Curs de flora aranesa s'han explorat botànicament diferents punts de la geografia aranesa, com el Plan de Lana, el barranc de Margalida, el Uelh de Pomèro, la tartera de la Mare de Déu de les Ares o el Solan de Salardú e Tredòs.
Entre les dues edicions s'han anotat al camp 1.553 plantes, s'han trobat 438 plantes diferents i s'han recol·lectat 44 plecs d’herbari, amb autorització especial de recol·lecció científica del Conselh Generau d’Aran (Codi de referència 04/PS/21).

Han estat uns dies intensos immersos en la gran varietat i riquesa de la flora de la Vall d'Aran en un ambient de companyonia i col·laboració que ha estat molt valorat pels alumnes.

[Text i fotos: Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari