dimecres, 18 d’octubre del 2023

Participació de l'Equip de Recerca Botànica en el 45è Aplec Excursionista dels Països Catalans


L'ERB ha participat en el 45è Aplec Excursionista dels Països Catalans, que aquest any s'ha celebrat a Olot, de l'11 al 15 d'octubre.
Aquest esdeveniment ha estat organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya i pel Centre Excursionista d'Olot. Com és habitual, durant aquests dies es convoquen a totes les entitats excursionistes dels Països Catalans i excursionistes en general per passar uns dies de germanor, compartint la passió per l'excursionisme.
L'Aplec tenia una agenda amb multitud d'activitats entre les quals havia una àmplia oferta d'excursions de tota mena i de sortides culturals —les podeu consultar aquí— que van ser ben aprofitades pels gairebé 900 participants que s'hi van inscriure.
L'Equip de Recerca Botànica ja havia col·laborat en anteriors Aplecs organitzats pel CEC: el 28è a Sant Pau de Segúries el 2004 i el 38è a Berga el 2014. 

En aquesta ocasió es van preparar tres activitats:
— Divendres 13, al matí: sortida botànica pel Parc Nou d'Olot i el paratge de la Font Moixina, a càrrec de Josep Nuet Badia amb la col·laboració de Valentí González, en la què van participar 29 persones d'arreu del Principat i del País Valencià.
Quatre moments de la sortida.
De dalt a baix: a la porta d'entrada del Parc Nou,
a l'inici de la sortida; a la font Moixina; sota la roureda
de roure pènol al paratge de la Moixina
 i al Parc Nou al final de l'excursió 
[fotos: @Valentí González]

— Divendres 13, a la tarda: conferència al Casal Marià d'Olot titulada Els boscos de la zona volcànica de la Garrotxa, a càrrec de Josep Nuet Badia i Valentí González, que va ser seguida per una quarantena de persones.

Emili Rissech, membre del CEC i organitzador del
45è Aplec Excursionista dels Països Catalans,
va tenir l'amabilitat de presentar la conferència
[foto: Josep Nuet Badia]


Dos moments durant la conferència
[foto: M. Rosa Romero]

— Dissabte 14, al matí: excursió botànica per la zona volcànica de la Garrotxa, a càrrec de Valentí González. Aquesta sortida, malauradament, es va haver de suspendre per una indisposició sobtada de l'instructor.

El Pavelló Firal d'Olot es va esdevenir en el centre neuràlgic d'aquest 45è Aplec Excursionista dels Països Catalans, el qual va ser tot un èxit, tant de participació com d'organització.

El Pavelló Firal d'Olot preparat per acollir tots els participants
{foto: Josep Nuet Badia]

[Text: Valentí González i Josep Nuet Badia; fotos: Valentí González, Josep Nuet Badia i M. Rosa Romero]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari