divendres, 26 d’abril del 2019

Presentació de la biografia de Joan Cadevall al CEC 


El passat dimarts dia 16 d'abril del 2019 es va fer la presentació a la sala d'actes del Centre Excursionista de Catalunya de la biografia de Joan Cadevall i Diars.
La presentació anà a càrrec del seu autor Àngel Manuel Hernández Cardona, botànic, professor de botànica de la universitat i catedràtic d'institut de ciències naturals.


Es tracta d'una biografia minuciosa que no solament descriu el paper de Joan Cadevall com a botànic, sinó també en un seguit de facetes, sovint no gaire conegudes, de la seva vida i trajectòria professional.

El professor Àngel Manuel Hernández Cardona
durant la presentació de la biografia de Joan Cadevall
[Foto: © J. Nuet Badia]

En la presentació, l'autor va anar desgranant alguns dels aspectes més rellevants de la vida de Joan Cadevall i va mostrar un conjunt de documents interessant sobre el biografiat.
El llibre, ben editat per la Fundació Torre del Palau de Terrassa i amb un pròleg de Josep M. Camarasa, historiador de la ciència ben conegut, té 366 pàgines, a una tinta, atapeïdes d'informació sobre Joan Cadevall i també d'altres persones amb les quals tingué una relació més estreta.

També es va presentar els Elements de botànica popular, de Joan Cadevall, traduït i adaptat per Àngel Manuel Hernández Cardona, que recull el contingut d'un curs que el Dr. Cadevall va donar en el Centre Excursionista de Catalunya, l'any 1907.


Al final de la presentació se suscità un agradable i interessant col·loqui sobre diferents aspectes de la vida Joan Cadevall i la seva acció en el camp de la botànica.

Aprofitem aquesta nota per indicar-vos que hem enllaçat, en la secció dels blogs amics, el blog d'Àngel Manuel Hernández Cardona, en el qual trobareu interessant documentació sobre botànica i història de la ciència catalana.

[Text i foto: Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari