dilluns, 15 d’abril del 2019

Tot a punt per al curs de primavera de botànica: El paisatge vegetal del Berguedà


Valentí González, director del curs de primavera de botànica: El paisatge vegetal del Berguedà, acompanyat de Josep Nuet, que hi col·laborarà com a instructor voluntari de camp, han preparat sobre el terreny les dues primeres sortides de camp del curs, que es duran  a terme a Montclar de Berguedà i a la serra de Queralt.
Hem de recordar que aquest curs l'organitza l'Escola de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya amb la col·laboració de l'Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina (ERB-CEC), de la mateixa entitat, que hi aporta els instructors botànics voluntaris.


Durant la preparació, —en un dia molt ennuvolat i fred, amb estones de pluja— han recorregut els indrets que seran més interessants d'estudiar per a il·lustrar el tema del curs.

Valentí González travessant la riera de Montclar
per un pont natural [Foto: © Josep Nuet Badia]

Com un tast de les plantes que es podran veure durant el curs us oferim la flor del boix (Buxus sempervirens), una planta molt abundant a Catalunya que es troba amenaçada per la papallona del boix o eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis). És una papallona nocturna, una arna, de la família Crambidae, originària de la Xina que, de moment, al Berguedà no ha fet els estralls que ha fet a la Garrotxa o a la plana de Vic.

Una branca florida de boix a la serra de Queralt
[Foto: © Josep Nuet Badia]

Així doncs, tot està a punt per a iniciar, passat Setmana Santa, el proper dijous dia 25 d'abril que hi haurà la primera sessió teòrica. Encara sou a temps per a inscriure-us.

Us podeu inscriure al curs sencer
      Curs sencer (els tres blocs) (Inscripció curs sencer)

També us podeu inscriure al bloc o blocs que vulgueu per separat:
      1r bloc: Montclar (dijous, 25 d'abril i dissabte, 27 d'abril) (Inscripció bloc 1)
      2n bloc: Serra de Queralt (dijous, 30 de maig i diumenge 2 de juny)
 (Inscripció bloc 2)
      3r bloc: Roc de Canells (dijous, 13 de juny i dissabte, 15 de juny)
 (Inscripció bloc 3)


[Text i fotos: © Josep Nuet Badia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari