dimarts, 7 d’abril del 2020

La primavera virtual de l’Equip de Recerca Botànica (7)


El temps passa i seguim confinats, mentrestant moltes plantes fan el que han de fer en aquestes dates que és florir. 

Avui us mostrem altres exemples de plantes que estan en plena floració i que només les podem gaudir d’una manera virtual. 

Comencem per dues plantes que ens ha enviat la Maria Congost de l’ERB i que ha fotografiat durant aquests dies prop de casa seva, a Valldoreix. 

El setí (Lunaria annua ssp. annua) és una planta de la família de les crucíferes que de vegades es cultiva com a ornamental i que es naturalitza fàcilment prop de les rieres, en ambients una mica ruderals i ombrívols. Fa uns fruits molt característics, arrodonits, grans i plans, de forma semblant a una moneda.

Lunaria annua ssp. annua (6/4/2020)

La calabruixa petita (Muscari neglectum) és una liliàcia que es fa al prats i a les vores dels camins. Fa una inflorescència inconfusible, atapeïda de petites flors blaves. 
Muscari neglectum (21/3/2020 )

I acabem amb altres dues plantes que ens ha enviat el Jordi Pérez també membre de l’ERB i que les ha pogut fotografiar en un jardí proper a casa seva, a Horta. 

L’herba donzella (Vinca major) és una planta de la família de les apocinàcies que, de vegades, es cultiva com a ornamental i que es fa al marge de les rieres. 

Vinca major (4/4/2020)

La fumària (Fumaria capreolata) és una papaveràcia molt habitual de les vores de camins i dels conreus.
Fumaria capreolata (4/4/2020)
[Text: Valentí González; fotos: Maria Congost i Jordi Pérez]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari