divendres, 10 d’abril del 2020

Segona Trobada dels Dijous de l’Equip de Recerca Botànica per videoconferència


Continuant amb la línia que va començar la setmana passada, aquest dijous 9 d’abril, l’Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya es va a tornar a reunir per videoconferència, a causa del confinament general que hi ha al nostre país per la pandèmia del COVID19.

Els motius d’aquestes vídeo-reunions és mantenir el contacte entre els membres del grup i continuar amb l’esperit de treball i d’aprenentatge de la botànica que caracteritza a l’ERB.

Imatge de la pantalla de l'ordinador amb els
participants a la videoconferència

En aquesta ocasió ens vam connectar 13 socis del CEC que habitualment participem en les activitats de l'ERB. Així doncs, van participar en la vídeo reunió companys de la ciutat de Barcelona, de Valldoreix, de Viladecans, de Sant Joan Despí, de Sant Boi de Llobregat, de Breda i de Vilafranca del Penedès. Fins i tot, hi va assistir un membre de l’ERB que està confinat al càmping de Puerto Williams (Xile), la ciutat més austral del món, a la riba del Canal Beagle. Aquest company, que porta mesos fent una travessia en bicicleta per Amèrica del Sud, ens va poder explicar com està passant el confinament a l’altra punta del món i les previsions que tenia per continuar el seu recorregut amb normalitat.

La videoconferència ens va servir per decidir que, el proper curs 2020-2021, les sortides de treball organitzades per nosaltres tindran com a dia preferent els dissabtes.

A més, Valentí González va preparar i dirigir el tema previst per aquest dia, que era La morfologia de la família de les Compostes o Asteràcies. Per a aquesta sessió, prèviament, es va repartir, per correu electrònic, un document pdf amb l’explicació dels trets més característics d’aquesta singular família botànica, que els participants van haver de llegir i treballar. Durant la videoconferència es va comentar el document i es van resoldre els dubtes.

Al final es va decidir que el tema a tractar per a la següent sessió, 16 d’abril, serà: La vegetació de Montserrat. En aquesta ocasió, estarà preparada i dirigida per Josep Nuet.

[Text i fotos: Valentí González]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari