dimarts, 19 de maig del 2020

La primavera virtual de l’Equip de Recerca Botànica (20)


Continuem amb la primavera virtual de l'ERB del Centre Excursionista de Catalunya.

En aquesta ocasió l'Anna Bonnín, des de Vilafranca del Penedès, ens envia una sèrie de fotografies de plantes que es troben en plena floració pels camps o marges de vora de casa seva.


L’herba de Sant Jordi (Centranthus ruber) és una espècie de la família de les Valerianàcies, típica dels talussos i pedruscalls de vora de les poblacions. La inflorescència, de color rosa purpurescent amb unes flors flairoses, la fan inconfusible. 


L'herba de Sant Jordi
[Anna Bonnín, 9/5/2020]

L’epipactis de Klein (Epipactis kleinii) és una espècie de la família de les Orquidàcies que viu en sols calcaris, força secs i pedregosos, de la terra baixa i de l’estatge montà. 

L'epipactis de Klein
[Anna Bonnín, 9/5/2020]

El marcet (Dipcadi serotinum) és una planta de la família de les Liliàcies, amb flors groguenques i disposades d’una manera unilateral molt característica. Viu en els prats secs i en els replans de roca. 

El marcet
[Anna Bonnín, 9/5/2020]

La candelera (Phlomis lychnitis) és una espècie de la família de les Labiades amb un color grisenc i coberta de pilositat. Les flors es disposen en verticils i són de color groc viu. Es troba a les brolles de terrenys calcaris. 

La candelera
[Anna Bonnín, 9/5/2020]

La flor d'aranya (Nigella damascena) és una planta de la família de les Ranunculàcies que té un involucre de bràctees molt retallades que envolten les flors. És típica dels herbassars dels marges dels camins de les zones calcàries. 

La flor d'aranya
[Anna Bonnín, 9/5/2020]

[Text: Valentí González; fotos: Anna Bonnín]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari