diumenge, 24 de maig del 2020

La primavera virtual de l’Equip de Recerca Botànica (21)


En aquest nou capítol de la primavera virtual de l'ERB del Centre Excursionista de Catalunya, us comentarem algunes imatges que ens ha enviat la Maria Congost des de Valldoreix.
El morró (Anagallis arvensis) és una planta de la família de les Primulàcies que viu als erms i als cultius de la terra baixa i de la muntanya mitjana. És molt fàcil veure-la durant aquests dies als marges dels camins lluint una de les dues formes que té: amb la corol·la de color vermell o amb la corol·la de color blau. 

El morró vermell (Anagallis arvensis)

La centaura groga (Blackstonia perfoliata) és una planta de la família de les Gencianàcies amb unes flors amb un color groc molt cridaner. És típica dels herbeis i marges de camins de la terra baixa i ara comença a florir. 

La centaura groga (Blackstonia perfoliata)

El gladiol (Gladiolus communis) és una espècie de la família de les Iridàcies que fa unes flors espectaculars de color rosat. Els gladiols silvestres són un grup complicat de determinar, de vegades les característiques que indiquen les claus són difícils de veure amb claredat.

El gladiol (Gladiolus communis)

La pimpinella (Sanguisorba minor) és una planta de la família de les Rosàcies. Té unes fulles molt retallades i molt característiques que es veuen durant tot l’any. Fa una inflorescència en forma de glomèrul amb les flors superiors femenines, les inferiors masculines i les intermèdies hermafrodites. 

La pimpinella (Sanguisorba minor)

[Text: Valentí González; fotos: Maria Congost]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu un comentari